Ny rapport om cannabis!

Hallå! Jag hoppas att ni återhämtat er från julstöket nu och börjat njuta lite av den eventuella ledigheten :)
Jag satt och surfade runt lite när jag sprang på en Artikel på folkhälsoinstitutets hemsidaom cannabis, och det var med blandade känslor som jag läste igenom artikeln för å ena sidan får vi ännu fler bevis för att den unga hjärnan är otroligt känslig för droger och en annan bra sak är att vi stödjs i våra tankar om inkörsportar:
"Cannabis fungerar som inkörsport och stimulerar till övergång till andra illegala droger. Ju intensivare och längre tid man rökt cannabis och ju tidigare man börjar desto större risk är det att man går vidare till andra droger."(källa: http://www.fhi.se/Aktuellt/Nyheter/Tonaringar-sarskild-riskgrupp-for-skador-av-cannabis/ )
Men det tråkiga med artikeln var att läsa att användandet av cannabis hos män 16-29 år har ökat med nästan 3% 2009 jämfört med tidigare år!!!!!!  (Nu ligger det på 11%!!!!)
Tråkigt!
Men vi kämpar på så ska vi vinna kampen mot alla droger. Läs gärna denna artikeln och även den relaterade rapporten om skador av hasch och marijuana. :)
God fortsättning önskar en Adam på gott humör! :D

Massa roligt på gång!

Hej hej hallå!

Nu händer det mycket! Det blir Malmö för Ajda och Co. idag där det är regionkonferens för södra Sverige! (rätta mig om jag har fel!) Det hoppas jag blir kul och lärorikt för alla inblandade! 

Själv åker jag på en extern PR-kurs över helgen och hoppas att jag lär mig mycket som jag kan ta tillbaka till Smart Ungdom i vårt framtida arbete!

Hemsidan är på G också :D Äntligen! Det är ungeför en vecka nu tills Smart Ungdoms hemsida är klar! Bara sådärett år försenad men det är bra att vi har fått hjälp nu i alla fall! Tack Sebastian för det!

Nu ska jag rusa iväg till ett svenskaseminarium om boken Juloratoriet av Göran Tunström. Önska mig lycka till med denna omöjliga bok!

May the force be with you!                 // Ordf. Adam

RSS 2.0