Nattliga funderingar

Hej människor! :) 

Jag Sitter här i mitt rum mitt i natten och njuter av lugnet som uppstår när alla sover. Ingen stress, ingen press. Skönt...
Men jag satt tidigare under kvällen och snackade lite med en kompis om drogpolitik och hur samhället tar hand om problemet och då skrev jag något som jag i efterhand märkte beskriver min motivation till allt det som jag gör i smart ungdom. Och eftersom att det blev så bra så blevjag ju tvungen att lägga upp det här på vår blogg :D


"Jag är förbundsorförande för ett rikstäckande ungdomsförbund som jobbar med att stoppa ungdomar från att börja röka och dricka vid tidig ålder. Och vi gör det, därför att det är vetenskapligt bevisat att personer som börjar dricka alkohol och börjar röka vid tidig ålder löper extremt mycket större risk att bli alkoholister och narkomaner, därför att hjärnan modifieras och blir mer känslig för preparat som stimulerar hjärnans belöningscenter, exempelvis preparat som alkohol, knark, tobak, kaffe, socker etc etc...!"


"Det finns så många som blir skadade utav alkolism och narkomani och ändå görs det så lite. Det är ingen som tänker på att det finns barn, föräldrar, fruar, syskon och vänner som också skadas av en persons missbruk. Det är därför jag jobbar med att försöka stoppa det här problemet vid sin källa. I dagens samhälle vi kan göra så mkt mer än vad vi gör nu."



Det är en anledning till att jag sitter här och skriver just nu.
Sov gott ni som gör sånt.
//Adam, over and out!

Slogan

Hej allihopa

Jag har väldigt lite att göra här om dagarna så jag har tänkt väldigt mycket på smart ungdom. Och senaste taxiresan tillbringades till att fundera över vår slogan. Vi vill ju ha en slogan som är intresseväckande, säger rätt mycket om vilka vi är och som ser bra ut på en tröja, något man vill ha på sig liksom.

Jag funta på "high on life, not drugs"

Vad tycker ni? Lite kaxigt, jag kan tänka mig att ha en sån tröja iaf ^^

Vilse i Malmö....

Hallå :) Undertecknad är idag lite väldigt jättefrustrerad... Dels därför att jag stör mig på alla rökare som nu i kylan tycker att de har rätt att röka bland folk vid busshållplatsen, i dörröppningar,INOMHUS(!), vid skolingångar etc,,... De menar på att det är kallt och att det snöar på dom om de inte står under tak. Om dom ska röka får de fasen stå ut med att det är lite kallt. Vi ska inte behöva lida för att de röker. Sluta röka eller lev med att det är lite kallt!  Men jag är också sår därför att jag för ungefär 10 minuter sedan skrev ett långt inlägg till bloggen. När jag sedan skulle förhandsgranska så tyckte min dator att jag inte var tillräkligt trött och rederade allt jag skrivit... Tur att ingen hörde mig just då.. ;) Men jag håller modet uppe och skriver om texten, något förkortat...
I torsdags så satte jag mig på ett (försenat x) ) tåg mot Malmö :) Där skulle jag under dagen vara med på ett erfarenhetsutbyte i Ungdomsstyrelsens regi. (http://www.ungdomsstyrelsen.se/) När jag väl hade kommit fram till Malmö så påmindes jag ännu än gång om mitt utomjordiskt dåliga lokalsinne. Jag hade en hyfsat detaljerad vägbeskrivning till adressen, men ganska så snart så insåg jag att jag hade gått fel (vilket jag egentligen inte hade). Jag avvek från vägbeskrivningen i ett försök att komma rätt igen och gjorde därmed vägbeskrivningen helt värdelös. Efter att jag konsulterat med En och en annan Malmö-bo så kom jag tillslut fram till lokalen där vi skulle vara. När jag kommit in och tagit av mig och satt mig ner så var det lunch; och jag skulle återigen ut på Malmös gator. Denna gång hade jag som tur var Lisa med mig så det gick lite bättre. Mötet var mer eller mindre relevant för vår verksamhet, men det fanns där ett projekt som både jag och Lisa fick upp ögonen för där och vi ska i framtiden diskutera om vi vill ta kontakt med dom för ett eventuellt samarbete. Jag sitter just nu och skriver lite grann på ett förslag till hur detta samarbetet skulle gå till :) Och även om mötet inte gav något konkret så fick jag ju iaf 8 timmar till att plugga :D
BILDER SOM HAR TAGITS MED MIN KAMERA UNDER STYRELSEMÖTET KOMMER ATT KOMMA UPP PÅ FACEBOOK SÅ FORT MIN DATOR TYCKER ATT DET ÄR DAGS ;)
Nu ska jag fortsätta med "Defence Against Infectious Diseases" och "Human Reproduction" :)
Tills vi ses igen: Be Awsome, Be Smart! :D         //ADAM :)

Exotiskt inlägg från landet på andra sidan

Ni hao!

Det är er eliminenta vice ordförande som sitter och skriver till er från landet långt bort, nämligen Kina. Just nu är klockan typ 21 och vi är mitt inne i ett nyårsfirande... som firas i ca 2 veckor här i Kina ^^

Med lite tur så har vi snart en ny anställd på Smart Ungdom som ska åka runt i Sverige och prata om smart ungdom och få ännu fler ungdomar att gå med! En väldigt smart person har jag hört att det är som tillsammans med Lisa kommer göra underverk :)

Sitter på en laptop atm så finner det väldigt frustrerande att skriva detta inlägg så det kommer inte bli så långt. Dock kan jag avslöja att jag igår natt komponerade ihop något i stil med ett argumenterande tal om varför organisationer som smart ungdom ska finnas. Väldigt bra om jag får säga det själv, ni kanske får ta del av det i ett framtida inlägg eller på hemsidan, vem vet ;)

Jaja, all for now.

Ha d bäst
Karola

Smart Ungdom is awsome. True story.

Sho Sverige! Ajda vid tangentbordet, igen.

Riktigt ledsen för detta men jag måste tyvärr meddela att styrelsehelgen är över för denna gång.


Jag kunde inte vara med på andra dagen, jag uppmanar dock någon som var medverkande till att skriva ett blogginlägg (om det finns något speciellt att skriva förutom att vi är awesome).

Har jag sagt att Smart Ungdom är awesome?

Well, andra dagen av mötet innehöll open-space diskussion om profilkläder och filmen om Smart Ungdom.
Har du några tips på hur Smart Ungdoms kläder kan se ut så är det bara att skicka in dem. Då kan det vara tips på om det ska vara hood-tröja, mjukisbyxor, pikétröja o.s.v. Det kan också vara vilka färger som det ska finnas. Sen har vi självklart den frågan som vi i styrelsen också ställer oss, det är Smart Ungdoms slogan som helst ska finnas med på tröjan. Idag har vi "Våga välja livet, Våga vara Smart" som vikarie-slogan, denna är inte spikad utan vi vill ha den klockrena. Har du den klockrena slogan som vi inte kommit på ännu, då ska du skicka ett mail NU. Better yet skriv en kommentar på inlägget så ser vi det så fort vi loggar in på bloggen.

En annan stor grej som diskuterades på andra dagen av styrelsemötet var självklart filmen som ska presentera Smart Ungdom. Tanken är att denna film ska svara på frågorna: Vad är Smart Ungdom och hur går jag med?
Så om du har något filmklipp från något smart-evenemang så är det bara att skicka till någon i styrelsen. När filmen är klar så kommer vi att skicka ut den till kontraktsverksamheter som är intresserade av Smart Ungdom men också kommuner som är intresserade av att starta en kontraktsverksamhet, den kommer också att visas upp på konferenser och självklart finnas på vår hemsida. Coolt, eller hur? Så skicka in ditt filmklipp med detsamma!

Det finns väl inte så mycket mer att meddela från styrelsehelgen. Jag vill tacka alla som var med, det var hur awesome som helst. Jag älskar varje styrelsemöte med Smart Ungdom, och jag älskar alla i styrelsen. Ååh, nu blev jag sentimental. Då kan jag passa på att slänga in en bild på Bitte, skolsyster från Hässleholm som också är headhöna för projekt syd.

Så här glad blir man på en regional ungdomskonferens i Hässleholm,
undrar hur glad man blir på en nationell ungdomskonferens i Hässleholm...


//Ajda

Styrelsen har anlänt!

Sho Bro! Ajda sitter vid tangentbordet, NU händer det grejer serru!

Smart Ungdoms styrelse har samlats i Tyresö, Stockholm över helgen för att diskutera viktiga frågor som ungdomskonferensen i Hässleholm till bloggen som jag skriver i nu. Linda ska fixa assnygga designen till bloggen, och Cornelias pappa som är asgrym på att göra hemsidor ska kontaktas av Lisa för att se vad vi kan göra åt våran okej-men-inte-alls-i-närheten-av-perfekt-a hemsida. VILKA RESURSER VI HAR! <3

Och när det gäller sociala medier så har vi fixat en profil på facebook så nu kan man enkelt bli vän med förbundet på fejjan. Och grym som jag är så har jag fixat en länk i menyn. Self-five!
OOOCH så har vi fixat en twitter-sida, http://www.twitter.com/smartungdom. Hoho, nu händer det VERKLIGEN grejer.


Klockan är typ kvart i tre och det har äntligen tystnat, vi ska ju ändå upp om ungefär fem timmar, möte börjar iaf 09.00, enligt schemat men vi får se hur mycket det följs.

Första dagen av lägret har i alla fall gått überbra, massa punkter på dagordningen är avklarade, tacos till middag och så filmmys på kvällen. Och nu tror jag faktiskt att jag hör lite ljud från allrummet, det är nog Filip som ser klart på Inglorious Bastards...


Vi ses på facebook/twitter/ungdomskonferensen/wherever. Vi kommer i alla fall att ses, för hur kan du missa oss nu?


//Ajda, trött men meganöjd



Inlägget

Hej alla insnöade läsare! Här kommer ett inlägg från Smart Ungdoms one and only sekreterare, My Reimer. Detta är mitt första inlägg så jag hoppas ni har tålamod att läsa det, även om det inte är av topp-klass. Har inte heller hittat på något att skriva om, så jag kom på en dikt. Inte så lång men säger det som bör sägas. Enjoy:


du som haver tobak kärt, se till mig som SMART:are är 
vart jag mig i Sverige vänder 
står du där med gula tänder
pengar flyger, tiden går
men lungbekymmerna består


Har även kollat runder och letat efter någon nyhet som har med tobak att göra, men det skrivs mest om kylan och jordbävningen nu för tiden. hittade dock en artikel på Aftonbladets hemsida och den norske forskaren Steinar Krokstad. Han vill förbjuda ungdomar i Norge att röka och går det beslutet i genom blir Norge den första staten med ett tobaksförbud. Och detta tycker vi är bra och vi hoppas även att andra följer Steinars exempel.

Detta var allt för mig denna gången. Lovar att komma med mer nästa gång. Men tills dess; Ha ett trevligt Februari! // My Reimer, sekreterare, SmartUngdom...


RSS 2.0